2.5
(2)

Sastojci:

2 fileta teletine (debljine oko 0,5 cm)

1 jaje

25 grama brašna

40 grama Mladost prezli

1 kafena kašika Mladost belog luka u prahu

1 kafena kašika Mladost lista peršuna, sušenog – sitno seckanog

1 prstohvat Mladost kari mešavine začina u prahu

1 limun (srednje veličine)

Mladost biber mleveni

ulje (eksta devičansko maslinovo ili suncokretovo)

so

Priprema:

  1. Pola sata pre nego što ćete pripremati odreske teletine, iscedite limun preko njih i ostavite ih da se mariniraju tokom tih 30 minuta.
  2. Uzmite 3 dovoljno duboke i široke posude u kojima ćete pripremati teleće filete. U prvu posudu ubacite prosejano brašno, tako da ne bude grumuljica koje će se lepiti za meso. U drugu posudu ubacite jaje koje ćete izmutiti uz pomoć viljuške, i na kraju u poslednju posudu ubacite Mladost prezle. Začinite Mladost prezle Mladost belim lukom u prahu, Mladost sušenim sitno seckanim peršunom, Mladost mlevenim crnim biberom i Mladost karijem. Prezle i začine dobro izmešajte kašičicom ili prstima dok se ne ujednače.
  3. U duboki tiganj dodajte onoliko ulja koliko je potrebno da se fileti potpuno potope i prže bez problema. Možete koristiti ekstra devičansko maslinovo ulje ili obično suncokretovo ulje ako ne želite da dodajete nikakvu aromu mesu. Postavite tiganj na visoku temperaturu i sačekajte dok se ne zagreje, ali do trenutka pre nego što krene da dimi. Ako se to dogodi, sklonite tiganj sa ringle i sačekajte da se malo ohladi.
  4. Uzmite filete i, jedan po jedan, prebacujte kroz brašno, zatim jaja i na kraju mešavinu s prezlama. Ako želite deblju i hrskavijuu koru, ponovite postupak na sledeći način – brašno, jaje, prezle – brašno, jaje prezle. Nakon toga ubacite teletinu u vrelo ulje brzo, kako se testo ne bi odvojilo.
  5. Pržite teleće filete dok ne dobiju zlatnu boju i dok ne postanu hrskavi. Izvadite ih iz tiganja i stavite na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak ulja. Poslužite ih uz listove zelene salate.

Kako Vam se svideo ovaj tekst?

Ocenite nas

Srednja ocena 2.5 / 5. Broj ocena 2

Do sada nismo imali ocenu. Budite prvi!